EMTP Evenement Muziek & TheaterProducties is op Valentijnsdag 2014 opgericht door Alexander Lukkassen. Uit passie voor het vak was dit de perfecte dag om te starten. Het verhaal achter EMTP gaat terug naar het jaar 2008.

Alexander was destijds student aan de Pop academie in Arnhem en raakte regelmatig de juiste snaar met zijn basgitaar. Georiënteerd op verschillende genres als funk, metal en pop kwam hij op veel verschillende podia te staan. Ieder podium had zo zijn eigen charme en valkuilen.


In de oefenruimte naast het huis werd veel geëxperimenteerd met geluiden en effecten. Zo ontstond er langzaam maar zeker een passie voor het audio vak. Een paar spullen liep al snel uit tot een ruime vol apparatuur en de repetities liepen al snel uit tot optreden met eigen spullen. Niet veel later stond hij in het nieuwe pand van Schouwburg Amphion alle apparatuur te bekabelen en aan te sluiten. Dit beviel zo goed dat Alexander er een paar jaar is blijven hangen om meer ervaring op te doen en het netwerk uit te breiden. Tegelijkertijd werden er verschillende stages voltooid om de verschillende disciplines binnen het vak licht en geluid beter te begrijpen. Alexander liep stage bij een theater, poppodia, mediaproducten en twee AV verhuurbedrijven. Toen de uitdaging inmiddels niet meer in het theater te vinden was, was het tijd voor de volgende stap.

 


In 2014 werd het serieus. De klussen die er als hobby bij werden gedaan waren inmiddels gigantisch uit de hand gelopen. De kisten paste niet meer in de schuur en een vrachtwagen ’s nachts voor het huis uitladen werd ook niet met open armen ontvangen. Het was in ieder geval duidelijk geworden dat dit nog wel eens verder uit de hand zou kunnen lopen.
 


Op Valentijnsdag 2014 werd de handtekening gezet en werd het officieel. EMTP was opgericht en direct lagen er tientallen klussen klaar.

2014 bleek een perfect jaar om te starten. Een veelgehoorde tekst van Alexander is "mooie spullen kopen kan iedereen, ermee werken is een ander verhaal". In de praktijk is dat precies waar EMTP zich kan onderscheiden van de concurrentie. Ook op het gebied van samenwerken bouwt EMTP bruggen. In plaats van iedereen weg concurreren gaat slaat het bedrijf graag de handen ineen. Het bedrijf verhuisde naar Arnhem vanuit waar een groot deel van het werkgebied makkelijk te bereiken was en het de groei aan kon.. Honderden producties in muziek en theater kwamen voorbij waarbij de ene klus nog mooier en groter was dan de andere.
 


In 2018 onderging EMTP een reorganisatie. Er werd afscheid genomen van de losse verhuur tak van het bedrijf. Hierbij is er gekozen om enkel nog producties te draaien waarbij alle apparatuur en het personeel door EMTP (en partners) worden geleverd.  Met een groot deel van de vrijgekomen budgetten en materialen werden nieuwe uitdagingen aangepakt. Sinds de oprichting waren er wensen om uit te groeien tot een AV bedrijf dat zowel de evenementenbranche als de mediaproducenten kon ondersteunen.
 


In 2019 begon EMTP met de bouw van een eigen productievloer, samen met het bedrijf VHL-Lighting werden er meerdere audio en video studio’s gerealiseerd. Alexander liep destijds een stage bij Lukkien en zag een hoop kansen in de wereld van mediaproducties. Omringt door enthousiast team van  YouTubers, artiesten en vaktechnici werd deze omschakeling met open armen ontvangen.
 


Inmiddels is het 2020 en draait EMTP ongeveer de helft van de tijd op evenementen en de andere helft op mediaproducties. Zo lopen de werkzaamheden uiteen van het faciliteren van zakelijke evenementen tot het opnemen van muziek, geluidseffecten en voice-overs voor commercials. Het bedrijf groeit nog steeds en vindt telkens weer nieuwe manieren om een evenement of productie uniek te maken.

Beleving en impact dat is waar EMTP voor staat. Van kleine tot grote opdrachten. Iedereen is hier welkom en samen worden hier mooie dingen gemaakt.

** Zoals u ongetwijfeld heeft gemerkt, krijgt de evenementenbranche flinke klappen door de maatregelen die de regering heeft genomen om het Coronavirus te bestrijden. Op dit moment mogen wij een groot deel van de werkzaamheden niet uitvoeren. We verwelkomen u graag weer na deze crisis om de samenwerking aan te gaan.

EMTP


Bouwmeesterstraat 7-1
6821 GR Arnhem

info@emtp.nl
KvK: 59997575

Openingstijden ma/vr 09:00 - 18:00

Wij werken enkel op afspraak
Zowel bij een bezoek aan het postadres als aan het magazijn kunt u alleen op afspraak terecht.

 

EMTP en Alexander Lukkassen zijn te bezoeken op Linkedin  Instagram en YouTube
  • Instagram

EMTP Evenement Muziek & TheaterProducties  ©2014 - 2020